Moeilijke raadsels

De beste moeilijke raadsels. Deze raadsels zijn niet zo makkelijk op te lossen, al kan ook de manier waarop een raadsel geformuleerd is de oplossing soms verduisteren.

Raadsels 1 tot 10 van in totaal 88 raadsels
 

Op vakantie

Een vriendengroep gaat dit jaar op vakantie. Ton gaat op wandelvakantie in Nieuw-Zeeland. Lissa gaat steden bezoeken in Portugal. Han is van plan om een rondreis door Vietnam te maken. Nico gaat uitrusten op Cyprus. Ria gaat fietsen in Zuid-Afrika. Rob gaat op safari in Kenia. Ivo gaat op zoek naar prehistorische dieren op Madagaskar. Ank gaat lekker zonnen in Turkije. En Victor gaat tenslotte duiken op de Seychellen. Waar gaat Adri op vakantie?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 6.5 (8 stemmen)

Waar en onwaar

Welke van de volgende beweringen zijn waar en welke zijn onwaar? 1. Slechts één van de uitspraken is onwaar 2. Precies twee van de uitspraken zijn onwaar. 3. Slechts drie van de uitspraken zijn onjuist. 4. Precies vier van de uitspraken zijn onjuist. 5. Alle vijf deze uitspraken zijn onjuist.

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8.4 (5 stemmen)

In je hand

Wat kun je in je linkerhand houden, maar niet in je rechterhand?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6 (7 stemmen)
Soort raadsel

Je hebt 8 donuts

Je hebt 8 donuts. Alle donuts hebben hetzelfde gewicht, alleen één is er zwaarder. Je hebt een balansschaal tot je beschikking. Wat is het minimum aantal wegingen doe je moet verrichten om de zwaarste donut er uit te vissen?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.3 (4 stemmen)

Lekker kamperen

Ik verliet mijn kampeerplaats en wandelde 5 kilometer naar het zuiden. Toen sloeg ik af naar het oosten en wandelde 5 kilometer . Ik draaide toen naar het noorden en wandelde 5 kilometer lang. Op dat moment kwam ik een beer tegen in mijn tent die mijn eten aan het eten was! Welke kleur had de beer?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)
Soort raadsel

Jantje gooit 5 keer met 2 dobbelstenen.

Jantje gooit 5 keer met 2 dobbelstenen. Het resultaat per worp wordt berekend door het aantal ogen van de 2 dobbelstenen te vermenigvuldigen. Let op: niet door ze op te tellen. Dus als Jantje 3 en 6 gooit, is het resultaat van de worp 18.

Jantje gooit vijf keer met de dobbelstenen:

  • De tweede worp geeft 5 punten meer dan de eerste
  • De derde worp geeft 6 punten minder dan de tweede
  • De vierde worp geeft 11 punten meer dan de derde
  • De vijfde worp geeft 8 punten minder dan de vierde.

Hoeveel punten haalde Jantje in elk van de 5 worpen?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 7.6 (5 stemmen)
Soort raadsel