Moeilijke raadsels

De beste moeilijke raadsels. De beste moeilijke raadsels vind je op Raadselheaven.com.

Met de roltrap

Elke dag neemt Stef de roltrap naar het werk. Als hij stilstaat, duurt het 60 seconden om van beneden naar boven te geraken. Op een dag is de roltrap stuk, dus moet Stef zelf naar boven stappen op de stilstaande roltrap. Dat duurt 90 seconden. Hoeveel seconden zou het duren, mocht Stef aan dezelfde snelheid als voordien naar boven stappen als de roltrap wél werkte? A. 30 B. 32 C. 36 D. 45 E. 75

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Familie reünie

Op een familie reünie zijn de volgende mensen:
– 1 opa
– 1 oma
– 2 vaders
– 2 moeders
– 4 kinderen
– 3 kleinkinderen
– 1 broer
– 2 zussen
– 2 zonen
– 2 dochters,
– 1 schoonvader
– 1 schoonmoeder
– 1 schoondochter

Er zijn niet zo veel mensen bij de reünie als dat het lijkt, hoeveel mensen zijn er en wie zijn het?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Kippennuggets

Een fastfood restaurant verkoopt kipnuggets in porties van 6, 9 en 20. Het fastfood restaurant verkoopt alleen hele porties kipnuggets.

Wat is de grootste hoeveelheid kipnuggets die je niet kan bestellen bij het fastfood restaurant? (Ofwel, die niet in de kipnuggets porties geserveerd kunnen worden).

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Jantje gooit 2 dobbelstenen

Jantje gooit 5 keer met 2 dobbelstenen. Het resultaat per worp wordt berekend door het aantal ogen van de 2 dobbelstenen te vermenigvuldigen. Let op: niet door ze op te tellen. Dus als Jantje 3 en 6 gooit, is het resultaat van de worp 18.

Jantje gooit vijf keer met de dobbelstenen:

  • De tweede worp geeft 5 punten meer dan de eerste
  • De derde worp geeft 6 punten minder dan de tweede
  • De vierde worp geeft 11 punten meer dan de derde
  • De vijfde worp geeft 8 punten minder dan de vierde.

Hoeveel punten haalde Jantje in elk van de 5 worpen?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Kraak de kluis

Een dief wil graag een kluis openmaken, maar hij weet de 5-cijferige code niet. Hij weet wel het volgende:

  • Het vijfde plus het derde getal is gelijk aan veertien.
  • Het vierde getal is een meer dan het tweede.
  • Het eerste getal is een minder dan twee keer het tweede getal.
  • Het tweede plus het derde getal is gelijk aan tien.
  • De som van alle getallen is gelijk aan dertig.

Wat is de code van de kluis, ofwel kraak de kluis?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Waar en onwaar

Welke van de volgende beweringen zijn waar en welke zijn onwaar? 1. Slechts één van de uitspraken is onwaar 2. Precies twee van de uitspraken zijn onwaar. 3. Slechts drie van de uitspraken zijn onjuist. 4. Precies vier van de uitspraken zijn onjuist. 5. Alle vijf deze uitspraken zijn onjuist.

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Er was eens een slechte tovenaar

Er was eens een slechte tovenaar. Hij nam 3 vrouwen uit hun huizen en veranderde ze in rozenstruiken die er precies hetzelfde uitzagen. Hij zette ze in zijn tuin. Een van de vrouwen had een man en kinderen en smeekte de tovenaar om haar te laten zien. Hij was het er mee eens. 'S Nachts bracht hij de vrouw naar haar huis. 'S Morgens kwam hij en nam haar mee naar huis. Op een dag besloot de man haar te gaan redden. Dus sloop hij de tuin van de tovenaar binnen. Hij keek en keek naar de drie identieke rozenstruiken die probeerden te achterhalen wat zijn vrouw zou kunnen zijn. Plots wist hij het antwoord en nam hij zijn vrouw mee naar huis. Hoe wist hij welke rozenstruik zijn vrouw was?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Kaarten

Drie speelkaarten op een rij. Kun je ze een naam geven met deze aanwijzingen? Er zijn twee rechts van een koning. Links van een schoppen bevindt zich een ruit. Een aas is links van een hart. Een hart is links van een schop. Identificeer nu alle drie de kaarten.

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Je loopt naar een berg

Je loopt naar een berg die twee paden heeft. De ene leidt naar de andere kant van de berg en de andere zorgt ervoor dat je voor altijd verdwaalt. Twee tweelingen kennen het pad dat naar de andere kant leidt. Je kunt ze maar één vraag stellen. Maar! De ene liegt en de andere vertelt de waarheid, en je weet niet welke welke is. Dus, wat vraag je?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)

Een man wilde lid worden van een exclusieve club

Een man wilde lid worden van een exclusieve club, maar wist niet welk wachtwoord nodig was. Hij wachtte bij de deur en luisterde. Een clublid klopte op de deur en de portier zei "twaalf". Het lid antwoordde, "zes" en werd binnengelaten. Een tweede lid kwam aan de deur en de portier zei "zes". Het lid antwoordde: "drie" en werd binnengelaten. De man vond dat hij genoeg gehoord had en liep naar de deur. De portier zei "tien" en de man antwoordde: "vijf." Maar hij werd niet binnengelaten. Wat had hij moeten zeggen?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)