Allemaal leugenaars

Meneer Jenkins probeert een butler te vinden die hij echt kan vertrouwen. Van de vier kandidaten, James, Hudson, Paul en Steven, weet hij dat er twee eerlijk zijn en de andere twee dwangmatige leugenaars. Kun je uit wat ieder van hen zegt opmaken welke twee leugenaars zijn?

JAMES: “Noch Paul, noch Hudson vertelt de waarheid.”
HUDSON: “Als Steven een leugenaar is, dan is James betrouwbaar.”
PAUL: “Als, en alleen als, James geen eerlijk persoon is, dan heeft ook Steven een nogal losse houding ten opzichte van de waarheid.”
STEVEN: “Wat Paul zei is niet waar.”

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 7 (1 vote)
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Leeftijd

Toen mijn vader 31 was, was ik net 8 jaar oud. Op dit moment is zijn leeftijd twee keer zo oud als de mijne. Wat is mijn leeftijd nu?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5 (2 stemmen)

Lenzen doosje

Wat is het Belgische woord voor lenzen doosje?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.3 (3 stemmen)

Een fastfood restaurant

Een fastfood restaurant verkoopt kipnuggets in porties van 6, 9 en 20. Het fastfood restaurant verkoopt alleen hele porties kipnuggets.

Wat is de grootste hoeveelheid kipnuggets die je niet kan bestellen bij het fastfood restaurant? (Ofwel, die niet in de kipnuggets porties geserveerd kunnen worden).

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.3 (3 stemmen)

Het zevende kind

Frank en Susan hebben zes kinderen: Donald, Rebecca, Mieke, Fabian, Solina en Lara. Susan is zwanger van haar zevende kind, een meisje. Frank en Susan hebben voor haar een naam uitgezocht die bij de andere namen past.

Wat zal de naam zijn van het zevende kind: Jessica, Karin, Abby of Silke?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 6.4 (22 stemmen)
Soort raadsel