Marc komt elke dag van zijn werk om 17u

Marc komt elke dag van zijn werk om 17u met de trein aan. Zijn vrouw zorgt er steeds voor, dat ze stipt op dat moment met de auto bij het station arriveert. Marc stapt dan in en ze rijden huiswaarts. Op zekere dag komt Marc om 16u30 met de trein aan, waarvan zijn vrouw niet op de hoogte is. Hij besluit naar huis te wandelen. Na enige tijd komt hij zijn vrouw tegen, die op weg is naar het station. Marc stapt in en ze rijden naar huis. Nu blijkt dat ze 10 minuten eerder thuis zijn dan gewoonlijk. Hoe lang heeft Marc gelopen?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 4.9 (13 stemmen)

5 willekeurige raadsels

Raadsel

Een vliegtuig stort neer precies op de grens tussen België en Nederland. Waar worden de overlevenden begraven?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Gemiddeld: 3.4 (7 stemmen)

Waterton

Er is een waterton met drie verschillende kranen. Met de kleinste kraan kan de waterton in 20 minuten gevuld worden. Met de middelste kraan kan de waterton in 12 minuten gevuld worden. Met de grootste kraan kan de waterton in 5 minuten gevuld worden.
Hoe lang duurt het om de waterton te vullen met de drie kranen samen?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 6.8 (4 stemmen)
Soort raadsel

Voetbal

In 2017 schaarden Anderlecht, AA Gent en Racing Genk zich alle drie bij de laatste 16 ploegen in de Europa League. Een unicum. Wat was de kans dat er een Belgisch duel geprogrammeerd stond in de achtste finales?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Soort raadsel

Bibliotheek

Wie mogen geen lid worden van een bibliotheek?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)

3+2+1 = 6

Het getal 6 is de som van al zijn delers (behalve zichzelf): 3+2+1 = 6. Welk is het volgende getal dat de som is van al zijn delers behalve zichzelf?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Gemiddeld: 8 ()
Soort raadsel