Leeftijden

Helma is net zo oud als Henk zal zijn wanneer Helma twee keer zo oud is als Henk was toen Helma half zo oud was als de som van hun huidige leeftijden.

Henk is net zo oud als Helma was toen Henk half zo oud was als hij over 10 jaar zal zijn.

Hoe oud zijn Henk en Helma?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 6.4 (5 stemmen)
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Rijden maar

Een man reed in vier dagen van New York City naar Los Angeles. Aan het einde van zijn reis ontdekte hij dat een van zijn banden lek was. Hoe kon hij toch de rit maken?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8 (5 stemmen)

De monnik en de berg

Tijdens het eten heeft een van de monniken iets gezegd en nu moet hij daarvoor boete doen: hij moet een berg beklimmen. Hij begint 's morgens om 9 uur en is om 12 uur op de top. Hier brengt hij de nacht door onder de sterren en begint de volgende morgen om 9 uur aan de terugtocht. Hij neemt hetzelfde pad en komt om 11 uur aan de voet van de berg aan. Is er een plaats op het pad waar hij op hetzelfde tijdstip aankomt als toen hij naar boven ging?

Hoe kun je aantonen dat diezelfde plaats bestaat of niet bestaat?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 6.6 (7 stemmen)
Soort raadsel

Welke driehoek heeft de grootste oppervlakte?

Welke driehoek heeft de grootste oppervlakte?

Een driehoek met zijdes van 300 ,400 en 500 OF een driehoek met zijdes van 300,400 en 700?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 4.5 (4 stemmen)
Soort raadsel

Heel veel goud

Er zijn vijf zakken met goud die er allemaal hetzelfde uitzien, en elk bevat 10 goudstukken. In één van de vijf zakjes zit nepgoud. Het echte goud, het nepgoud en alle vijf de zakjes zijn in alle opzichten identiek, behalve dat de stukken nepgoud elk 1,1 gram wegen en de stukken echt goud elk 1 gram wegen. U beschikt over een perfect nauwkeurige digitale gramweegschaal en kunt deze slechts één keer gebruiken. Hoe bepaal je welke tas het nepgoud bevat?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6 (5 stemmen)