De woonplaats van sneeuw

Welk gebergte heeft als naam bij de vertaling ‘de woonplaats van sneeuw’?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6.7 (9 stemmen)

5 willekeurige raadsels

Een glas water op cafe

Een man loopt een café binnen en vraagt om een glas water. De barman grijpt zijn shotgun en begint hard tegen zijn klant te schreeuwen. De klant bedankt de barman en loopt vrolijk de bar uit.

Waarom bedankt de klant de barman?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6.5 (11 stemmen)
Soort raadsel

Een vrouw staat op een balkon

Een vrouw staat op een balkon op de twintigste etage en dreigt naar beneden te springen. Een brandweerman rent zo snel als hij kan naar de brandweerauto om een vangnet te halen, zodat ze haar kunnen opvangen. Nog voordat de brandweerman terug is met het vangnet, valt de vrouw echter. Toch overleeft zij de val. Sterker nog, ze houdt er geen schrammetje aan over. Hoe kan dat?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.5 (4 stemmen)
Soort raadsel

Hoeveel

Onderweg naar de winkel liep ik een vrouw tegemoet. Deze vrouw had 2 rugzakken met in elke rugzak 3 katten, met elk 3 kittens. Katten en mensen bij elkaar, met z’n hoe velen liepen we naar de winkel?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 5.1 (8 stemmen)
Soort raadsel

Raadsel

Waarin komt het woord woensdag na vrijdag?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 9.7 (3 stemmen)

Touwladder

Een schip ligt aan de pier. Vanaf de reling hangt een touwladder naar beneden. De onderste tree van de touwladder raakt het water. De touwladder is 30 cm breed, 270 cm lang en elke tree is 1 cm dik zit 34 cm van een andere tree vandaan. Als het vloed wordt, stijgt het water met 15 cm per uur. Hoe lang duurt het voordat het water de bovenste tree van de ladder raakt?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5 (5 stemmen)