Een lekker glas cola

Jantje en Pietje drinken op een zonnige dag een lekker glaasje cola op het terras. Jantje heeft erge dorst en drinkt vijf glazen cola achter elkaar op. Pietje drinkt in dezelfde tijd slecht één glas. Plotseling valt Pietje dood neer: alle cola blijkt vergiftigd te zijn, maar Jantje heeft het wél overleefd.

Hoe kan het dat Pietje (1 glas cola) vergiftigd is en Jantje (5 glazen cola) niet?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 7 (6 stemmen)
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Ogen

Wat heeft ogen maar kan niet zien?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6.5 (4 stemmen)
Soort raadsel

Studenten

In Gent wonen een aantal studenten samen in een studentenhuis waar enkel Grieks, Italiaans en Engels gesproken wordt. 3 studenten spreken Grieks, Italiaans en Engels. 7 studenten spreken Engels. Twee studenten zijn tweetalig en spreken enkel Grieks en Italiaans. Één studentje spreekt Engels en Grieks. Eén van de studenten spreekt alleen maar Italiaans en drie alleen maar Grieks. Hoeveel studenten wonen er in het studentenhuis?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.8 (5 stemmen)

Zeven eieren

Een marktverkoper heeft aan het einde van de dag nog 7 eieren. Dan komt de eerste koper er aan. Hij wil de helft van de eieren en nog een halve. Vervolgens komt er nog een koper aan en hij wil hetzelfde.

Daarna sluit de marktverkoper zijn tent, gaat naar huis en eet het laatste ei op.
Hoe is dit mogelijk?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 4.6 (5 stemmen)

Evenveel broers als zussen

Een meisje heeft evenveel broers als zussen, maar elke broer heeft maar half zoveel broers als zussen. Hoeveel broers en zussen zijn er in het gezin?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 6.1 (13 stemmen)
Soort raadsel