Vloer in een moskee

Van welk materiaal is de vloer gemaakt in een moskee?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 6.3 (4 stemmen)

5 willekeurige raadsels

Knikkers

Denkvraag. In een bak met 12 knikkers zitten er 5 rode, 4 blauwe en 3 gele. Germaine neemt twee knikkers uit deze bak. Wat is de kans dat deze dezelfde kleur hebben?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 5.3 (9 stemmen)
Soort raadsel

Er was eens een slechte tovenaar

Er was eens een slechte tovenaar. Hij nam 3 vrouwen uit hun huizen en veranderde ze in rozenstruiken die er precies hetzelfde uitzagen. Hij zette ze in zijn tuin. Een van de vrouwen had een man en kinderen en smeekte de tovenaar om haar te laten zien. Hij was het er mee eens. 'S Nachts bracht hij de vrouw naar haar huis. 'S Morgens kwam hij en nam haar mee naar huis. Op een dag besloot de man haar te gaan redden. Dus sloop hij de tuin van de tovenaar binnen. Hij keek en keek naar de drie identieke rozenstruiken die probeerden te achterhalen wat zijn vrouw zou kunnen zijn. Plots wist hij het antwoord en nam hij zijn vrouw mee naar huis. Hoe wist hij welke rozenstruik zijn vrouw was?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Soort raadsel

De brug

In de tweede wereldoorlog had Duitsland bijna heel Europa veroverd. Een van de weinige landen dat niet veroverd was, was Zwitserland. De grens tussen Duitsland en Zwitserland bestaat voor een groot gedeelte uit de rivier de Rijn waar op een zekere plek een grote brug overheen loopt.

Aan de Duitse kant daarvan was een wachtpost. De soldaten van deze wachtpost hadden het uitdrukkelijke bevel gekregen dat er niemand over de brug heen mocht. Als er iemand vanuit Duitsland mocht proberen over de brug naar Zwitserland te lopen, dan moesten ze daar meteen op schieten. Als er iemand uit Zwitserland over de brug naar Duitsland zou willen lopen, dan moesten ze die persoon onder bedreiging van hun geweer weer terugsturen.

Nu was er een vrouw die vanuit Duitsland naar Zwitserland wilde vluchten. Ze zat al een hele tijd in de struiken verborgen en keek naar de brug om te zien wat daar allemaal gebeurde. Het was koud, en daarom zaten de soldaten in het wachthuisje. Om de 3 minuten kwam er een soldaat naar buiten, om te kijken of er iemand op de brug was. Nu was de brug zo lang dat het misschien wel 10 minuten zou duren voor iemand over de brug naar de overkant zou kunnen lopen. Dus begreep ze wel, dat het haar waarschijnlijk nooit zou lukken om veilig de overkant te kunnen halen.

Toch kreeg ze op een zeker moment een goed idee, en ze slaagde er inderdaad in, om veilig over de brug naar Zwitserland te lopen. Hoe dacht jij dat ze daarin slaagde?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 5.5 (2 stemmen)

In Rusland

Is het in Rusland verboden dat een man met de zus van zijn weduwe trouwt?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 8.1 (7 stemmen)
Soort raadsel