Over een smalle brug

Vier mensen komen aan bij een rivier met een smalle brug waar maar twee mensen tegelijk overheen kunnen. Het is nacht en ze hebben één fakkel die gebruikt moet worden bij het oversteken van de brug. Persoon A kan de brug in één minuut oversteken, B in twee minuten, C in vijf minuten en D in acht minuten. Wanneer twee mensen samen de brug oversteken, moeten ze in het tempo van de langzamere persoon bewegen. Kunnen ze allemaal binnen 15 minuten of minder de brug oversteken?

Antwoord
Score bezoekers
Nog geen stemmen
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Sneller dan snel

Ik kan meer dan 100 kilometer per uur reizen, maar verlaat nooit de kamer. Je kunt me bedekken, maar dat vertraagt me niet. Je zult niet weten of ik slechts één keer kom of steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wat ben ik?

Antwoord
Score bezoekers
Nog geen stemmen
Soort raadsel

Er zijn 2 mensen op het strand

Er zijn 2 mensen om het strand. Ze hebben hun spullen achter gelaten en wanneer ze terugkomen is alles weg. Ze besloten niet de politie te bellen, maar gaan naar de strandmeester omdat er geen geld of waarde in zat. De strandmeester ondervraagt 3 mensen.
Kate zegt : Ik was aan het lezen, ik merkte er niks van. Hannah zegt : Ik was ver weg aan het volleyballen. Wie steelt er nou een tas zonder waarde er in?!
Jimmy zegt : Ik was moe, ik ben in slaap gevallen.
Wie is de dief?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 4.9 (7 stemmen)
Soort raadsel

Een jongeman die net zijn rijbewijs heeft

Een jongeman die net zijn rijbewijs heeft gaat tegen het verkeer een in een éénrichtingsweg in. Toch overtreedt hij niet de wet. Hoe kan dit?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.5 (8 stemmen)
Soort raadsel