Liever niet in bad

5 willekeurige raadsels

Fruitraden

Op de kermis kan je meedoen aan het spel “Fruitraden”. Op een tafel staan vier afgesloten dozen. In elke doos zit een verschillend stuk fruit, te weten een appel, een peer, een meloen of een mango. De bedoeling van het spel is natuurlijk om te raden in welke doos welk stuk fruit zit. Er zijn 100 deelnemers die allemaal hun uiterste best doen om alle vier de stukken fruit goed te raden. Na afloop blijkt dat 23 mensen geen enkel stuk fruit goed hebben geraden, 58 mensen precies één stuk fruit goed heeft en 14 mensen precies twee stukken fruit goed hebben geraden. Hoeveel mensen hebben precies drie stukken fruit correct geraden? En hoeveel mensen precies vier?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.7 (3 stemmen)

Lekker kamperen

Ik verliet mijn kampeerplaats en wandelde 5 kilometer naar het zuiden. Toen sloeg ik af naar het oosten en wandelde 5 kilometer . Ik draaide toen naar het noorden en wandelde 5 kilometer lang. Op dat moment kwam ik een beer tegen in mijn tent die mijn eten aan het eten was! Welke kleur had de beer?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8.7 (3 stemmen)
Soort raadsel

Eieren in een lege mand

Er is een lege mand met een doorsnee van 30 centimeter Wat is het totale aantal eieren dat je in deze lege mand kuntn leggen?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 4.5 (2 stemmen)

Op twee na zijn al mijn bloemen rozen

Op twee na zijn al mijn bloemen rozen. Op twee na zijn al mijn bloemen tulpen. Op twee na zijn al mijn bloemen madeliefjes. Hoeveel bloemen heb ik?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 5.3 (6 stemmen)
Soort raadsel