Drank in de kelder

In een kelder staan 14 flesjes Duvel, 13 flesjes Trappist, 11 flesjes Hoegaarden en 6 flesjes Kriek. In de kelder is het licht kapot en bijgevolg kan je het etiket niet lezen, alle flesjes hebben bovendien dezelfde vorm. Hoeveel flesjes moet ik minimum meenemen, om er zeker van te zijn dat ik als ik flesjes ga halen dat ik dan van één soort er minstens 10 bij heb?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 7 (1 vote)

5 willekeurige raadsels

Een boer wil een rivier oversteken

Een boer wil een rivier oversteken en een wolf, een geit en een kool meenemen. Hij heeft een boot, maar die kan alleen zichzelf passen plus de wolf, de geit of de kool. Als de wolf en de geit alleen aan één kant staan, zal de wolf de geit opeten. Als de geit en de kool alleen op het strand staan, eet de geit de kool. Hoe kan de boer de wolf, de geit en de kool over de rivier brengen zonder dat er iets wordt gegeten?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.4 (14 stemmen)

Een man staat voor zijn huis

Een man staat voor zijn huis. Als hij 1 keer omheen loopt doet hij hier 30 seconden over. Zijn huis is rond en heeft bij behalve de ingang geen hoeken. Om binnen te komen moet de man op zijn knieën naar binnen kruipen. Hoe kan dit?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 3.3 (3 stemmen)

Achter

Tim staat achter Joost (zijn buurjongen), terwijl diezelfde buurjongen Joost ook achter hem staat. Hoe kan dit?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 7.1 (8 stemmen)
Soort raadsel

Een olifant

Waarom is een olifant GROOT, GRIJS en ROND?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 8 (1 vote)