De kerstman en Sinterklaas

Is er een band tussen de Kerstman en Sinterklaas of hebben zij niets met elkaar te maken? 

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 8 (2 stemmen)
Soort raadsel

5 willekeurige raadsels

Een fastfood restaurant

Een fastfood restaurant verkoopt kipnuggets in porties van 6, 9 en 20. Het fastfood restaurant verkoopt alleen hele porties kipnuggets.

Wat is de grootste hoeveelheid kipnuggets die je niet kan bestellen bij het fastfood restaurant? (Ofwel, die niet in de kipnuggets porties geserveerd kunnen worden).

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 5.3 (3 stemmen)

Een encyclopedie

Een encyclopedie bestaat uit twee delen: 1 deel van A tot L en een ander deel van M tot Z. De kaft van het boek is 0.5 cm dik. We plaatsen de boeken nu alfabetisch naast elkaar in de farde die ze bijeen houdt. Hoe ver is de letter A van de letter Z verwijderd als u weet dat ieder boek exact 1000 bladzijden telt die elk 1/10 mm dik zijn en dat de letter A begint op de eerste bladzijde en de letter Z eindigt op de laatste bladzijde?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 8 ()

Er is een huis met 1 verdieping

Er is een huis met 1 verdieping waarin alles geel gekleurd is. De muren zijn geel. De deuren zijn geel. Zelfs al het meubilair is geel. Het huis heeft gele bedden en gele zitbanken. Welke kleur heeft de trap?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Gemiddeld: 5 (3 stemmen)
Soort raadsel

Met de roltrap

Elke dag neemt Stef de roltrap naar het werk. Als hij stilstaat, duurt het 60 seconden om van beneden naar boven te geraken. Op een dag is de roltrap stuk, dus moet Stef zelf naar boven stappen op de stilstaande roltrap. Dat duurt 90 seconden. Hoeveel seconden zou het duren, mocht Stef aan dezelfde snelheid als voordien naar boven stappen als de roltrap wél werkte? A. 30 B. 32 C. 36 D. 45 E. 75

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 5.4 (25 stemmen)

Sadam Hoesein

Wat zegt Sadam Hoesein als hij moe is?

Antwoord
Score bezoekers
Gemiddeld: 4.7 (3 stemmen)