De beste papegaai

De eigenaar van een dierenwinkel had een papegaai met een bordje op zijn kooi waarop stond dat de papegaai alles herhaalde wat hij hoort. 

Davey kocht de papegaai en sprak er twee weken lang tegen, zonder dat hij een woord terug zei. Hij bracht de papegaai terug, maar de winkelier zei dat hij nooit over de papegaai had gelogen. 

Hoe kan dit?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Nog geen stemmen

5 willekeurige raadsels

4 kisten en 4 sleutels

Ik heb 4 kisten die elk op slot zijn en ik heb de 4 bijhorende sleutels. Je weet niet welke sleutel bij welk slot hoort. Hoeveel keer moet je minimaal proberen om zeker te zijn welke sleutel bij welk slot past?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 7 (5 stemmen)
Soort raadsel

Spanje

In de Nederlandse traditie komt Sinterklaas uit Spanje. Met de stoomboot zelfs. Maar in werkelijkheid komt de Sint niet uit Spanje maar uit een ander land. Welk land?

Antwoord
Score bezoekers
Average: 8 (2 stemmen)
Soort raadsel

Een fles wijn

Een fles wijn kost 5 euro . De wijn is 4 euro duurder dan de fles. Hoe duur is de fles en hoe duur is de wijn?

Antwoord
Tags
Score bezoekers
Average: 5.5 (23 stemmen)
Soort raadsel

Met de roltrap

Elke dag neemt Stef de roltrap naar het werk. Als hij stilstaat, duurt het 60 seconden om van beneden naar boven te geraken. Op een dag is de roltrap stuk, dus moet Stef zelf naar boven stappen op de stilstaande roltrap. Dat duurt 90 seconden. Hoeveel seconden zou het duren, mocht Stef aan dezelfde snelheid als voordien naar boven stappen als de roltrap wél werkte? A. 30 B. 32 C. 36 D. 45 E. 75

Antwoord
Score bezoekers
Average: 5.2 (32 stemmen)